Waarom zitten we in de sauna naakt?

Waarom zitten we in de sauna naakt? De sauna is een goede oplossing voor het verwarmen van ons lichaam. Het warmtegevoel helpt je energie uit te putten en kan je wellicht helpen bij het afslanken. Dat alles tevens lekker fijn vinden mensen, is logisch.

Verder helpt saunabezoek je lichaamsstofwisseling te verbeteren. Doordat de luchttemperatuur stijgt, verhoogt ook de temperatuur van je bloed. Hierdoor worden je lymfebanen uitgebreid en beter gevuld met vocht wat goed is voor het transport van voedingsstoffen in je lichaam.

Ook draagt naakt zijn bij aan ontspanning en een algemeen welzijn door er zonder kleding bij te zitten, waardoor je beter kunt ontspannen. Verder is het ook minder gĂȘnant voor andere personen, omdat iedereen in de sauna gelijk staat en er geen mogelijkheid is om zich te verschuilen achter kleding.

Kortom, eigenlijk draagt naakt zijn bij aan een betere bloedsomloop en meer energie, maar ook helpt het je goed van afslanken tot meer algemeen welzijn. Dit maakt dat we in de sauna naakt zitten!

Waarom geen badkleding in de sauna?

Wat zit er achter de uitspraken dat je in de sauna naakt moet zijn? Dat is een complex verhaal. De afgelopen decennia is de populariteit van het badkleden in de sauna enorm gegroeid. Omdat we weten dat ons lichaam op temperatuur blijft, zeggen we soms dat het comfortabeler is om niet te dragen. Maar hoe ga je hieropuit? Welke studies wezen dan ook al die tijd al op het feit dat je naakt in de sauna beter koel kan worden? Je kunt hierdoor langere tijd in de sauna doorbrengen, terwijl je onderdeel bent van een warmte-effectve groep.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *