Sterker, slanker en fitter worden doe je zo

Trainen met halters en gewichten is echt een mannending en het is nog gezond ook! Uit onderzoek blijkt dat mensen die aan krachttraining doen langer leven dan anderen. En wat is nu een betere manier om fitter, sterker en slanker te worden dan boksen. Het hele lichaam train je in een krachtige workout en je zelfvertrouwen krijgt meteen een boost.

Waarom boksen?
Waarom zou je met boksen beginnen? Laten we eerlijk zijn, misschien klinkt het allemaal nog wat heftig. Maar heb je eenmaal de stap gemaakt, dan is het het zeker waard. Tijdens een goede boksles train je namelijk het hele lichaam en werk je aan je conditie. Zo word je niet alleen sterker, maar verbrand je ook nog meer dan 600 calorieën per uur. Een geweldige workout dus. Ook oefen je in de lessen zoveel verschillende combinaties die zorgen voor een betere coördinatie en reactievermogen. Wat dan weer veel voordelen met zich meebrengt in het dagelijkse leven.

Boksen wordt steeds populairder, en is dus steeds leuker om te doen. Omdat je even alle dagelijkse stress van je af kunt sporten en je er een flinke dosis zelfvertrouwen van krijgt is het heerlijk om te doen. Neem eens een van je vrienden mee, zo motiveren jullie elkaar en blijft het altijd gezellig.

Mountainbiken is meer dan alleen maar trappen, je traint je hele lichaam! Techniek, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie worden gecombineerd in deze sport. Door mountainbiken word je fitter op alle vlakken. Van elektrische mountainbikes tot full suspension mountainbikes, ze zijn gemaakt voor vrijwel alle terreinen. Mountainbiken door de prachtige natuur en ook nog eens fitter worden, dat past in iedereen zijn lifestyle!

Wat doet mountainbiken met je?
Je voelt je kiplekker
Door regelmatig de mountainbike tevoorschijn te halen, merk je dat je in andere situaties ook fitter bent. Je hartslag stijgt niet zo snel meer van wat traplopen of een kleine hardloopsessie. De natuurlijke drug, endorfine, die ontstaat tijdens het mountainbiken, geeft jou een zelfverzekerd en fijn gevoel. Je komt simpelweg beter de dag door! De inspanning die je maakt zorgt aan het einde van de dag ook nog eens voor een goede nachtrust. Zo beginnen we de volgende dag weer met een lach ;)!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *