Tips voor de fanatieke sporter

Krachttraining heeft pas echt effect op de langere termijn. Om het sporten vol te houden is het dus belangrijk om niet direct te hard van start te gaan. Bouw het liever rustig op en ga wat langer door. Bekijk ook eens deze tips voor fanatieke sporters en haal nog meer uit je training.

Goede begeleiding bij sporter
Als je net begint of nooit begeleiding hebt gehad, is goede begeleiding essentieel om beginnersfouten te voorkomen. Door deskundige sportbegeleiding kun jij waarschijnlijk veel verbeteren aan je techniek, houding en trainingsresultaten. Dit vermindert de kans op blessures en zorgt ervoor dat jij sneller jouw doelen behaalt.

Wat is je favoriete oefening?
Iedereen heeft een voorkeursoefening, zoals bijvoorbeeld de squat waarbij je het hele lichaam traint of de deadlift omdat je snel vooruitgang boekt. Verwerk je favoriete oefening minimaal 1 tot 2 keer per week in je trainingsschema zodat je altijd een fit gevoel hebt na de training. Dit werkt ook goed wanneer je maar weinig tijd hebt maar toch even een korte sessie wilt inplannen. Jouw favoriete oefening is eigenlijk een beloning voor jezelf en je lichaam.

Met gespierde armen en benen, brede schouders en afgetrainde buikspieren stralen we mannelijkheid en kracht uit. De zomer komt eraan en het is dan ook tijd om ons gewenste strandlichaam op te bouwen. Spieren kweken en fit worden kunnen aan je to-do list toegevoegd worden. ‘Hup die sportschool in’ is dan je eerste gedachte. Toch is dat helemaal niet nodig. Met dumbbells kun je thuis aan de slag en creëer je met een beetje hulp de ideale trainingen. Van de dumbbell bench press, biceps curl en shoulder press tot de dumbbell lunges, upright flows en lateral raises. Let’s pump it up!

Thuis fit met unieke verstelbare dumbbells
Langzaam opbouwen is een key factor voor een goede training. Stap voor stap kom je steeds meer in vorm en word je sterker. Bij dumbbelloefeningen is het dan ook belangrijk om niet meteen met de zwaarste gewichten te beginnen. Eigenlijk heb je een compleet dumbbellrack in huis nodig om ook daadwerkelijk je trainingen op te kunnen bouwen, toch?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *